Върнаха на прокуратурата делото срещу бандата, изнудвала деца в Плевен - pleven.utre.bg

Върнаха на прокуратурата делото срещу бандата, изнудвала деца в Плевен

05 март 2020, 14:47 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Установени са процесуални нарушения, допуснати от държавното обвинение

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа днес наказателно дело срещу четирима обвиняеми, тормозили, заплашвали и изнудвали за пари дете в Плевен. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен.

Според обвинението 17-годишният З.М., в съучастие с Л.М. на 23 години/, И.М. /на 25 години/ и М.Б. /на 19 години. принудили А.А. да не посещава училищния двор на Основно училище "Д-р Петър Берон" и да не играе баскетбол там, като употребили за това сила и заплашване. Освен това принудили момчето да заплати сумата от 50 лева, заплашили него и негови близки с насилие, като деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно и неопасно за живота.

Неприятните сцени са станали през лятото на 2018 година, а четиримата обвиняеми са от Плевен и Буковлък.

Поради установяване на процесуални нарушения, допуснати от държавното обвинение, делото е прекратено и е върнато на Окръжна прокуратура - Плевен. След отстраняването на нарушенията, делото ще бъде отново внесено в Окръжен съд Плевен под нов номер и разпределено на друг съдия-докладчик. Това съобщиха от пресцентъра на плевенската Темида.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета