Учениците от цялата страна излизат в грипна ваканция до 11 март - pleven.utre.bg

Учениците от цялата страна излизат в грипна ваканция до 11 март

05 март 2020, 16:27 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Занятията в училищата ще бъдат възобновени на 12 март (четвъртък)

По препоръка на Националния оперативен щаб и заповед на министъра на здравеопазването дните от 6 до 11 март 2020 г. се обявяват за неучебни за училищата в цялата страна. Заповедта се издава във връзка с регистрирания нов епидемичен подем от грип и остри респираторни заболявания и в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план. Целта е превенция и ограничаване разпространението на вирусните заболявания и опазване здравето на децата и учениците.

Занятията в училищата ще бъдат възобновени на 12 март (четвъртък). Учебният материал следва да бъде преструктуриран по преценка на преподавателите. Препоръчва се на университетите да ограничат провеждането на занятия и упражнения в този период. Детските градини остават отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа и съблюдаване за недопускане на болни или неизлекувани деца. Следва и да се предприемат засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията, както и за спазване на постоянна хигиена. По решение на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в определения превантивен ограничителен период до 12 март.

В този срок ще бъдат отменени и областните кръгове на олимпиадите и състезанията за учениците. Нови дати ще бъдат допълнително обявени.Коментари (2)

Потребител
докога
A докога ще крият коронавируса?
05 март, 17:04 ч.
Потребител
Цонко
Защо лъжете? Това не е вярно.
05 март, 16:51 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета