Йоана Константинова и Росица Денчева са 1/4-финалистки на Източно-Европейското първенство - pleven.utre.bg

Йоана Константинова и Росица Денчева са 1/4-финалистки на Източно-Европейското първенство

05 март 2020, 22:23 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

Плевенчанките се класираха още вчера и за полуфиналите по двойки

Йоана Константинова, Росица Денчева и Ивайло Симеонов се класираха за четвъртфиналите на Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция), съобщава БФТенис.

Първата поставена при девойките Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) разгроми с 6-1, 6-2 Симай Келес от Турция. За място на полуфиналите Константинова ще играе срещу Петра Миркович от Черна гора.

Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) елиминира с 6-2, 2-6, 6-0 третата поставена Ева Заболотная от Молдова. На четвъртфиналите Денчева ще играе срещу петата в схемата Греши Бажри от Алабния.

Констатинова и Денчева се класираха още вчера и за полуфиналите по двойки.

При юношите Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) се наложи с 6-1, 6-3 над Риад Рзайев от Азербайджан. За място на полуфиналите Симеонов ще играе срещу номер 1 в схемата Илия Казач от Молдова.

Треньор на българчета до 14 г. е Велиан Бакалов. Състезателите до 14 год. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство.

Освен тях в Анталия на лагер са и състезатели до 12 годишна възраст. Там България е представена от Александър Толев (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) и Брияна Иванова (ТК "Про спорт", гр.София) с треньори Димо Толев и Таня Костенска. През следващата седмица и 12 годишните таланти ще участват в турнир.

Лагера и турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Молдова, Косово, Турция, Азербайджан, Черна гора, Албания, Армения, Грузия, Македония и Босна и Херцеговина.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета