Тази нощ е протекло издирване на близките на мъжa от Плевен, дал положителни проби за коронавирус - pleven.utre.bg

Тази нощ е протекло издирване на близките на мъжa от Плевен, дал положителни проби за коронавирус

08 март 2020, 09:18 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Преди дни, когато е постъпил в болницата, е бил тежко болен, с усложнения от грип

Мъжът от Плевен, дал положителни проби за COVID-19, е в добро физическо състояние. Преди дни, когато е постъпил в болницата, е бил тежко болен, с усложнения от грип, предаде Нова тв. Именно тогава са му направени рутинните тестове за коронавирус. Взети са му три проби, като две от тях са дали положителен резултат.

Мъжът е бил в контакт с около 14 души персонал от болницата в Плевен. От лечебното заведение уверяват, че всички те са били с предпазни маски и в момента са поставени под карантина.

„Постъпил е в болницата преди три дни, със съмнение за пневмония и вече е в много добро състояние. Той е изолиран, както и един човек, с когото е бил в една стая. Седем лекари, които са контактували с мъжа, също са в отделението под карантина”, обясни говорителят на УМБАЛ „Георги Странски” – Плевен Момчил Цветков.

„Тази нощ е протекло издирване на близките на 27-годишния мъж и всички вече са обхванати.  Чакаме резултатите към 10.00 ч.”, добави Цветков.

Ръководството на болницата в Плевен и областната управа ще дадат повече информация за ситуацията в града на брифинг в 10:30 часа.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета