Потвърдиха за втори случай на коронавирус в Плевен! - pleven.utre.bg

Потвърдиха за втори случай на коронавирус в Плевен!

08 март 2020, 10:20 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Канал 3, кадър

Oчакват се дразтични мерки

Националният оперативен щаб потвърди, че от изследваните проби за коронавирус в Плевен се е получил потвърдителен резултат и при новата проба на 27-годишния мъж.

При изследваните общо 27 проби - на пациента и на кръга от контактни лица в отделението по белодробни болести, се е доказал и втори положителен случай - при мъж на 61-годишна възраст, с белодробно заболяване. 

Вече две са положителните проби и в Габрово.

Започнали са всички необходими дезинфекционни мерки и се събира допълнителна информация. Търси се индексния случай и кой е донесъл заразата, като за целта се разширява кръга на контактните лица.

Няма основания за паника, но се очакват драстични мерки в градовете Плевен и Габрово, заявиха на брифинг от националния оперативен щаб. Ограниченията ще бъдат разширени.

В болниците се работи без паника, под контролиран достъп със съдействието на МВР и в режим на спешност.

Полицията на места ще бъде мобилизирана, за да осигурява спокойната работа и приемливото ограничаване на достъпа в медицинските заведения.

В Плевен се обсъжда как ще бъдат организирани още легла, най-вероятно в клиниката, която и в момента е затворена и е в карантинен режим. 

Нулевият пациент все още не е открит, продължава да се издирва. Предизвикателство е неговото откриване, но всички лица контактували със заразени пациенти, ще бъдат издирени и поставени под карантина, увериха от кризисния щаб.Коментари (3)

Потребител
Няма страшно!
Стига се панирахте бе! Грип като грип! Нищо страшно няма1
08 март, 11:23 ч.
Потребител
Иван
Стига си всявал паника под всяка статия.
08 март, 11:08 ч.
Потребител
божее
Бог ни наказва!!! Молете се!
08 март, 10:59 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета