Заради коронавируса: Рисков контингент от чужденци е под наблюдение в Плевен - pleven.utre.bg

Заради коронавируса: Рисков контингент от чужденци е под наблюдение в Плевен

08 март 2020, 13:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БНТ, кадър

Най-важното е хората да не изпадат в паника и да спазват правилата за лична хигиена, посъветва министър Каракачанов

Приключи заседанието на Областния оперативен щаб в Плевен във връзка с потвърдените две проби за коронавирус. Както вече писахме, става дума за двама мъже - на 27 и 61 години, които към момента са в добро общо състояние.

На заседанието присъства и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, преаде БНТ.

Областният управител Мирослав Петров заяви, че са създадени организационни мероприятия на база новата обстановка в страната с потвърдени случаи на коронавирус. Има алгоритъм, по който ще се работи и ще се вземат съответните набелязани мерки.

"Има рисков контингент от чужденци - една по-малка част от университета, но има и чуждестранни работници от Италия, който се ротират на всеки две седмици. Колегите от МВР и ДАНС са си свършили перфектно работата, защото наблюдават този контингент. Това са около 200 души, една част от тях живеят на едно място, а другите са на квартири по адреси. Целият този контингент се наблюдава и при симптоми дори за грипно заболяване, ще бъдат преглеждани и ако се наложи, хоспитализирани и изследвани за коронавирус", съобщи Каракачанов. "Публичните масови събрания и мероприятия, които събират много хора на открито и закрито, трябва да бъдат отложени. Става въпрос за всички иснтитуции, не само за "частни партита". Най-важното е хората да не изпадат в паника и да спазват правилата за лична хигиена", допълни той.

Учебните занятия в университета, училищата както и посещенията в детските градини ще бъдат спрени с удължаване на грипната ваканция. Докога точно - това ще се реши по компетентност.Коментари (3)

Потребител
A.Пенчев
Италианските работници къде живеят в Плевен?
08 март, 17:25 ч.
Потребител
Панчо Санса
Ще става по-лошо!
08 март, 15:00 ч.
Потребител
О.С на Плевен
Италианските работници, които правят балкански поток донесоха корона вируса в Плевен, ама областния и господина от била ти е страх да го кажат! Незабавно италианските работници да бъдат изведени от града!!!
08 март, 14:07 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета