Бойко Борисов в международна конферентна връзка заради коронавируса (Видео)

В нея участваха лидерите на Израел, Италия, Кипър, Австрия, Румъния, Унгария, Хърватия

"Най-важното нещо, за да се справим с коронавируса в световен мащаб, е да има солидарност между държавите. Нужни са съвместни усилия, за да се осигурят тестове за болничните заведения. Светът трябва да се обедини, за да намери ваксина и лекарство", написа Бойко Борисов във Фейсбук.

"С Националния оперативен щаб за короновируса участвахме в международна видеоконференция във връзка с разпространението на COVID-19 и предприемането на мерки за ограничаване на болестта. В нея се включиха премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, канцлерът на Австрия Себастиан Курц, премиерът на Румъния Лудовик Орбан, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, италианският премиер Джузепе Конте, премиерът на Хърватия Андрей Пленкович, както и представителите на медицинските власти на съответните държави. Разговорът беше ползотворен", отбеляза премиерът.

"Всеки един сподели своя опит. Обсъдихме възможностите за предприемане на координирани действия за справяне с болестта", информира още Борисов.