Кирил Ананиев разочарован: Болницата в Плевен не е спазила заповедта ми - pleven.utre.bg

Кирил Ананиев разочарован: Болницата в Плевен не е спазила заповедта ми

09 март 2020, 14:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Предупредил съм ги това да не се повтаря, заяви министърът

Случилото се в Плевен с връщането на пациенти от страна на лечебното заведение не отговаря на това, което съм издал като заповед. Веднага щом разбрах за този проблем, предупредих директора на университетската болница в Плевен стриктно да спазват нарежданията, които съм посочил в заповедта. Недопустимо е приемът на хората, които имат нужда от хемодиализа, химиотерапия, лъчетерапия, ТЕЛК, да бъде отказван. Въпреки че в Габрово подобна ситуация няма, същия разговор проведох и с директора на габровската болница. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг на Националния оперативен щаб след международна видеоконферентна връзка по повод разпространението на COVID-19 и мерките за овладяването му.

Министър Ананиев посочи, че е разочарован от това, което се е случило в Плевен, още повече с оглед вчерашното му посещение в града и факта, че лично се е убедил в отличната организация, създадена в рамките на самото лечебно заведение. В тази връзка на ръководството на плевенската болница е наредено да не допуска подобни тълкувания на текстове, а ако имат въпроси, винаги могат да попитат МЗ.

„Заповедта е изключително ясна – да се ограничи достъпът на външни лица, да се преустановят детските и женските консултации, плановите операции и свижданията. Това са ограниченията, всичко останало трябва да се изпълнява от лечебните заведения“, обясни още Кирил Ананиев.

По отношение обезпечеността с лични предпазни средства предстои да бъдат получени количествата, договорени с Р Турция. По този начин ще бъдат осигурени допълнителни медицински предпазни средства. Успоредно с това се водят разговори с други държави-членки на ЕС, както и с трети страни, за осигуряване на още предпазни средства. Върви и процесът по производството на защитни маски и облекла у нас. Дискутират се и различни варианти как общопрактикуващите лекари и търговците на дребно, каквито са аптеките, да бъдат снабдени с нужните им количества. Обсъжда се възможността това да стане чрез нарочни заявки до регионалните здравни инспекции на територията на страната. Това стана ясно още от думите на здравния министър.

Основен акцент във видеоконферентната връзка бяха мерките, предприети от държавите – участници в разговора – Израел, Унгария, Румъния, Италия, Австрия, Кипър и Хърватия. Обсъдени бяха най-належащите въпроси и предизвикателства, които стоят пред правителствата, икономиките и здравните системи на отделните страни.Коментари (10)

Потребител
Спиридон
Министре Ананиев, вземи го уволни най-накрая директора на УМБАЛ-Плевен големия тъпанар Цветан Луканов. Некадърник корумпиран, който се провали на конкурса за шеф на болницата, но пак беше спуснат за директор. Това нищожество си е гласувал заплата 17 000 лв. месечно, докато лекарите и сестрите получават жалки трохи. Боклукът Луканов трябва да бъде веднага уволнен за множеството скандали около него и за некадърността му.
11 март, 20:33 ч.
Потребител
Грую
Тоз корумпиран и некадърен директор на Болницата Луканов трябва да бъде веднага уволнен и изхвърлен с шутове.
10 март, 17:30 ч.
Потребител
Пенчо Кобадински
Великият доктор К. Поповски, който снощи се пъчеше с дебелия си тумбак днес, къде се скри? Поповски ти си най-некадърния депутат в парламента и най-корумпирания доктор в плевен. Има записи, които минаха 1 път по тв и не са забравени!
09 март, 23:11 ч.
Потребител
Алекс
Моментална оставка на корумпирания и некадърен директор на Болницата Цветан Луканов!
09 март, 22:19 ч.
Потребител
Сашо
Диализа не е отказвана не си измисляйте! Научете първо кое какво значи...некадърници....
09 март, 20:26 ч.
Потребител
ЦИРК
По ТВ дадоха, че е отказана кретен!
09 март, 23:12 ч.
Потребител
dgeki
rezania ikonomi4eski direktor vzema 10000
09 март, 19:21 ч.
Потребител
dgeki
ne10000.a17000lv zaplata.

ne 10000 a 17000lv zaplata vzema korympirania direktor.

09 март, 19:19 ч.
Потребител
плевенчанин
Директорът на Болницата Цветан Луканов е прост, злобен и некадърен тип. Тоя загуби конкурса за директор, но въпреки това стоя на поста. После отново беше спуснат за директор, без да има качества за това. Гласувал си е заплата над 10 000 лв. Веднага трябва да бъде уволнен за некадърността си и за многото скандали, които сътворява всеки ден. Некадърен е да раздели сламата на две магарета.
09 март, 18:18 ч.
Потребител
Самуил
Като е разочарован да си подава оставката.
09 март, 14:39 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета