Подобрява се състоянието на пациентите, заразени с коронавирус в Плевен

Няма доказани нови случаи на коронавирус

Няма доказани нови случаи на коронавирус. Разбира се, все още продължават пробите - те са много и от двата региона - 84 от Плевен и 47 от Габрово. Само 27 проби, които са заложени във ВМА, вече са установени като отрицателни. Останалите лаборатории работят и все още няма окончателни резултати. Това заяви генерал-майор професор д-р  Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

"Няма промяна в здравословното състояние на пациентите от Плевен и Габрово, то е подобряващо се. Габрово и Плевен станах модел, по който вероятно ще се развият нещата и в други градове. Броят на случаите нараства непрекъснато в големите страни. Това е процес, през който ще минат всички останали държави включително и ние", каза от своя страна главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. 

От щаба помолиха отново всички да се съобразяват и да проявят отговорност към себе си и своите семейства, като избягват ненужни пътувания до рискови дестинации.