Бойко Борисов: България губи десетки милиони левове заради коронавируса - pleven.utre.bg

Бойко Борисов: България губи десетки милиони левове заради коронавируса

10 март 2020, 11:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МС

Потреблението пада, при горивата сривът е 15%

България губи десетки милиони левове заради коронавируса всеки ден, потреблението пада, при горивата сривът е 15%. Това заяви по време на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, предаде БНТ.

До два месеца може да започне тестване на разработвана вече 4 години от българска компания микормолекула за лечение на коронавирус. Това съобщиха на днешното правителствено заседание от София тех парк.

Активен въглен, разработен от българска компания, ще се използва при производството на предпазни маски.

Всички училища в страната ще се дезинфектират. Министерството на здравеопазването ще закупи  маски и ще ги раздава по институции. Предотвратен е опит за нелегално изнасяне на 7500 маски.

Театри и кина могат да бъдат отворени, като препоръка ще бъде приложено да се продават билети през едно място, стана ясно при днешното заседание на Министерския съвет.Коментари (1)

Потребител
плевенчанин
Взетите нови проби от Плевен и Габрово са отрицателни.Това значи,че или лъжат за тоя вирус,че го има,или цялата страна е пламнала,но го отнесоха само нашият град и Габрово.Зер да не се развали рахатлъка на столицата и прехвалените ни курорти,където вероятността да има [ още... ]
10 март, 16:05 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета