Роси и Йоана продължават да доминират на Източно-Европейското първенство

Тенис надеждите от Плевен се класираха за полуфиналите на сингъл и финала по двойки

Росица Денчева и Йоана Константинова се класираха за полуфиналите на сингъл и финала по двойки на Източно-Европейското първенство до 14 г. в Анталия (Турция), съобщава БФТенис.

Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), която предната седмица спечели първия турнир от Източно-Европейското първенство, победи с 6-2, 6-4 поставената под номер 4 Ева Заболотная от Молдова. Поставената под номер 1 в схемата Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) елиминира с 6-1, 6-2 Дефне Асланбас от Турция.

Денчева и Костантинова се класираха и за финала в турнира по двойки. Българките победиха с 6-3, 6-1 Анастасия Игнатик и Ася Салканович от Босна и Херцеговина. Денчева и Константинова спечелиха първия турнир по двойки от Източно-Европейското първенство.

При юношите до 14 г. Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) отстъпи на четвъртфиналите с 3-6, 6-2, 2-6 от Балса Джокович от Черна гора. В турнира по двойки при юношите Симеонов и Александър Василев (ТК "Черно море Елит ", гр.Варна) загубиха с 2-6, 3-6 от първите поставени Марко Максимович и Фатих Сисич от Босна и Херцеговина.

Треньор на българчета до 14 г. е Велиан Бакалов.