Д-р Калин Поповски: Ситуацията в Плевен не е невероятно тревожна - pleven.utre.bg

Д-р Калин Поповски: Ситуацията в Плевен не е невероятно тревожна

12 март 2020, 10:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Bulgaria ON AIR, кадър

"Нулевият пациент никога няма да го намерим", прогнозира депутатът

"Ситуацията в Плевен не е невероятно тревожна. Експертите отдавна казаха, че тази световна пандемия няма да подмине България. Хубавото е, че и двата случая в Плевен са овладяни клинично, няма опасност за живота на тези пациенти към настоящия момент. Направи се добър местен щаб, който работи съответно новите условия", каза депутатът д-р Калин Поповски в предаването "Денят ON AIR".

"Нулевият пациент никога няма да го намерим. И в Плевен ни питаха журналистите. Ако той е един, дошъл е от Китай или от Италия, или от някакво огнище на заразата. Оказа се, че първият пациент в Плевен никога не е ходил в Италия, не е ходил в чужбина. Той е едно момче с психично заболяване. Откъде се е заразил, никой не знае", заяви Поповски.

"В София има доста повече условия да се разпространи коронавирусът, който е мутирал, но скоро ще има ваксина. Не трябва обществото да изпада в някаква паника, ще се преодолее", каза още народният представител от Плевенско.

"Има хора, които никога няма да се разболеят от коронавирусна инфекция и могат да я преодолеят без да разберат, че са болни. Това са хора със сериозен и здрав имунитет. Затова тя е особено опасна за възрастните хора и за хора с други заболявания, които са увредили имунната система на пациента предварително", посочи д-р Поповски.

"Действията, които предприема държавата по предотвратяване на епидемия трябва да са планирани и изпреварващи събитията. Мерките които трябва да предприемем, като граждани, са общоизвестни, а именно: спазване на лична хигиена, лични предпазни средства (маски, шалове, дезинфекционни средства), витамини A, C и D , избягване на събирания с други хора и особено внимание за спазването на тези мерки спрямо възрастните хора", отбеляза депутатът.Коментари (2)

Потребител
Грую Манафов
Министре Ананиев, вземи го уволни най-накрая директора на УМБАЛ-Плевен големия тъпанар Цветан Луканов. Некадърник корумпиран, който се провали на конкурса за шеф на болницата, но пак беше спуснат за директор. Това нищожество си е гласувал заплата 17 000 лв. месечно, докато лекарите и сестрите получават жалки трохи. Боклукът Луканов трябва да бъде веднага уволнен за множеството скандали около него и за некадърността му.
12 март, 12:36 ч.
Потребител
много Тъпанари на таз земя
Абсолютно съм съгласен с вас Грую :) ,но искам да добавя и още някой тъпанар ,а той е и директора на ВМА-Плевен .......
12 март, 22:52 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета