Заповед на министър Ананиев: Реорганизация и увеличаване на леглата в болниците - pleven.utre.bg

Заповед на министър Ананиев: Реорганизация и увеличаване на леглата в болниците

12 март 2020, 10:57 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Това следва да направят директорите на РЗИ-тата, съвместно с ръководителите на съответните лечебни заведения

С издадена вчера заповед на здравния министър Кирил Ананиев се започва реорганизиране и увеличаване на легловия фонд на лечебните заведения така, че да бъдат гарантирани приемът и лечението на потвърдени случаи на COVID-19, съобщиха от МЗ.

Това следва да направят директорите на регионални здравни инспекции, съвместно с ръководителите на съответните лечебни заведения, намиращи се в административна област, в която е установен случай на новия коронавирус.

Междувременно от УМБАЛ - Плевен съобщиха, че утре пред медиите ще бъде показан новият медицински костюм и оборудване за лични предпазни средства за медицински специалисти за борба с коронавируса. Костюмите са изпратени от правителството.Коментари (1)

Потребител
Онуфрий Спиридонов
Министре Ананиев, уволни го най-накрая директора на УМБАЛ-Плевен големия тъпанар Цветан Луканов. Некадърник корумпиран, който се провали на конкурса за шеф на болницата, но пак беше спуснат за директор. Това нищожество си е гласувал заплата 17 000 лв. месечно, докато лекарите и сестрите получават жалки трохи. Боклукът Луканов трябва да бъде веднага уволнен за множеството скандали около него и за некадърността му.
12 март, 12:39 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета