Ген. Венцислав Мутафчийски: Масово се нарушава карантината у нас - pleven.utre.bg

Ген. Венцислав Мутафчийски: Масово се нарушава карантината у нас

13 март 2020, 08:38 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ВМА

    Възрастта на хората, които са заразени с коронавирус у нас е от 4 години до 77 години

Няма нови положителни проби за коронавирус в България

Имаме редица случаи и много сигнали за масово нарушаване на подобна карантина. Единствените правилни мерки, които дават резултат и са оценяват като положителни, са мерките на Китай. Това посочва и Световната здравна организация. Затова ключовата дума е социалното дистанциране и самоизолирането. Това посочи началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски на тазсутрешния брифинг на Националния щаб.

Той подчерта, че точно заради нарушаването на карантината, се предлагат и строги мерки.

Потвърдените нови случаи за коронавирус у нас са най-вече на хора от София и Монтана и са били контактни със семейството, което бе настанено в „Пирогов“.

"Причината за разрастването на епидемията на една фамилия у нас е едно празненство с 24 човека“, посочи Мутафчийски и подчерта, че това е в абсолютен разрез с препоръките на Националния щаб.

Към момента няма нови случаи на коронавирус у нас. Заразените са в добро състояние. Мъжът, който е в „Пирогов“, остава в стационарно критично състояние. Сред заразените у нас има и деца. Възрастовата група на болните е от 4 до 70 години.

"Никой не е казвал, че деца не се заразяват. Просто карат болестта по-леко", обясни ген. Мутафчийски. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета