Задържаха двама с наркотици при спецоперация в Плевен - pleven.utre.bg

Задържаха двама с наркотици при спецоперация в Плевен

13 март 2020, 09:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Предстои назначаване на физико-химически експертизи

На 12 март в Плевен е проведена специализирана полицейска операция по линия на работа "Престъпления против собствеността", "Взломни кражби", "Разпространение на наркотици", "Грабежи", "Палежи".

Около 15.30 часа в жилището на 25-годишен е извършено претърсване. Установени са електронна везна и полиетиленов плик с приблизителни размери 14х10 см., съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло около 10 /десет/ грама. При извършен полеви тест сухата зелена тревиста маса реагира на марихуана. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК.

В хода на акцията е извършена проверка на 23-годишен. Той доброволно е предал на полицаите хартиен свитък с неправилна форма,  съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 3 грама. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“ ал. 1 от НК.

Притежателите на наркотиците са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои назначаване на физико-химически експертизи. Уведомен е дежурен прокурор. По случаите продължава работата разследващ полицай при Второ РУ - Плевен. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета