Изпращат за изследване нови 7 проби за коронавирус от Плевен - pleven.utre.bg

Изпращат за изследване нови 7 проби за коронавирус от Плевен

13 март 2020, 15:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

УМБАЛ – Плевен е закупила два вида бързи тестове със засичане на антитела и антиген

Днес бе извършена доставка на лични предпазни средства за лекарите и медицинските лица в УМБАЛ – Плевен – 1400 гащеризони, 1300 маски FFP2 и 1400 очила. Предпазните средства са част от дарението, договорено от министър-председателят Борисов от Турция. Д-р Гарев подчерта, че тези лични предпазни средства са предвидени за медицинския персонал, обслужващи болните.

Личните предпазни средства са предназначени за държавните  болници. Стана ясно от изказването на д-р Гарев. Спешна помощ ще получи 200 костюма, 300 маски, 300 очила, защото те също работят в рискова среда. Лични предпазни средства от дарението от Турция са предвидени  и за лаборантите от РЗИ- Плевен, които са терен, както и за ДВСГД и Центъра по хематология също ще получат лични предпазни средства. От изказването на директора на РЗИ стана ясно, че е постъпила доставка от маски, по-точно респиратори, които са предоставени от министерството на отбраната.

Контролът на ферибота продължава, съобщават още от пресцентъра на местната администрация.

Двамата мъже, при които бе потвърден коронавирус, са в добро състояние, увери директорът на болницата доц. Луканов. Днес ще бъдат изпратени нови седем проби. УМБАЛ – Плевен е закупила два вида бързи тестове със засичане на антитела и антиген.

По отношение на легловата база доц. Луканов бе категоричен, че кожна клиника е изцяло преструктурирана, тя е с 16 легла, други 20 легла са осигурени в клиниката  по инфекциозни болести и в момента се извършва подготовка на клиниката по психиатрия с 50 легла.Коментари (4)

Потребител
Сив
Защо се забранява на мед. персонал да си прави тест/частни болници/
14 март, 09:40 ч.
Потребител
Клецко
Пачо на майкати путката е замряла майкати да еба и трол
13 март, 18:19 ч.
Потребител
Иванов
Глупости, има всичко, особено пък храна в хипермаркетите и складовете има за три Плевен-а. Да не говорим че града дори не е блокиран и доставки има постоянно. За да се презапасиш трябват две условия - да си паника и да имаш излишни пари. Второто е спорно за България. И презапасяването е еднократно, по-страхливите вече го направиха и не видях проблем, даже завъртяха оборота на магазините.
И пък градът въобще не е замрял. Е, ще изтраем без дискотеки и спортни събития един месец, но няма начин.
13 март, 15:35 ч.
Потребител
Пачо
Плевен ще фалира!
Градът е тотално замрял, аптеките се опразват, хората пазаруват като за края на света.... Нищо хуабво не ни чака!
13 март, 15:25 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета