Щаб, ръководен от Гешев, ще следи за спазване на правилата по време на извънредното положение - pleven.utre.bg

Щаб, ръководен от Гешев, ще следи за спазване на правилата по време на извънредното положение

13 март 2020, 17:32 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Щабът е създаден във връзка с решението на НС за въвеждане на извънредно положение

Под ръководството на главния прокурор Иван Гешев към Прокуратурата е създаден Щаб във връзка с решението на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение на територията на цялата страна от 13.03.2020 г. до 13.04.2020 г., свързано с нарастващото разпространение на новия коронавирус COVID-19.

Щабът ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение по преодоляване на негативните последици от разпространението на заболяването, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията в тази връзка.

От министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на икономиката се изисква предоставянето на ежедневни доклади за актуалната обстановка в страната, съобразно компетентността им, както и за взетите мерки по изпълнение на отговорностите им.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е възложено на специален надзор да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушаване правилата и мерките в условия на извънредното положение.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по преодоляване на негативните последици от разпространението на COVID-19 в органите на държавната власт.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета