Георг Спартански: Никой не знае какво ще ни поднесе утрешният ден

Важно пояснение направи кметът на Плевен във връзка с актуализираната заповед на министър Кирил Ананиев

Важно пояснение направи кметът Георг Спартански във връзка с актуализираната заповед на министър Кирил Ананиев за мерките срещу COVID-19.

"Първоначалната заповед от 13.03.2020 на Министъра на здравеопазването във връзка с обявеното от Парламента извънредно положение в България заради коронавируса нареждаше преустановяване на дейността на търговски обекти и центрове. Късно снощи заповедта бе изменена по смисъл така, че се преустановява дейността на търговските обекти в МОЛ-овете, с изключение на аптеки, магазини за хранителни стоки и банкови офиси. Ясна е целта - да се предотврати масово струпване на хора в тези големи търговски центрове. От така изменената заповед следва, че търговски обекти /без тези за хранене и увеселителни/, например магазини за облекла, обувки, цветя, козметика, стоки за бита и т.н., които са извън МОЛ-овете ще могат да работят. Уточнявам - засега. Никой не знае какво ще ни поднесе утрешният ден, няма готови отговори и решения. Виждате, че в цял свят няма", написа кметът на профила си във Фейсбук.

"Забраната за работа на заведения за хранене /ресторанти, кафенета, барове, дискотеки и т.н./, както и за културни и спортни мероприятия /в салони, зали, басейни, кина, театри и т.н./ остава! От нас, от индивидуалната ни и колективна дисциплина, съзнание и хигиенни мерки зависи доколко бързо и успешно ще се справим в тази извънредна ситуация", отбелязва Спартански.