Общински екипи ще доставят лекарства на самотни възрастни хора - pleven.utre.bg

Общински екипи ще доставят лекарства на самотни възрастни хора

17 март 2020, 10:13 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Услугата касае само лекарства по рецептурна книжка и по издадена рецепта

В условията на обявеното извънредно положение, свързано с мерки за ограничаване разпространението на корона вируса, Община Плевен разширява социалната си дейност. Създадена е организация общински екипи от социални работници да помагат на самотно живеещи възрастни хора за доставката на лекарства. Услугата касае само лекарства по рецептурна книжка и по издадена рецепта. Срокът на протоколите се удължава с един месец, при нужда ще бъде увеличен, увери в предаване на БНТ управителят на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев. По този начин ще бъде предотвратено струпване на пациенти пред кабинетите на личните лекари и ще бъдат облекчени възрастните хора.

Процедурата на Община Плевен за доставка на лекарства на възрастни самотни хора е следната:

- заявки се подават от 9.30 до 16.00 ч. всеки делничен ден на тел. 064/800 011, като се съобщават трите имена, адресът и телефонът;

- на следващия ден екип от Община Плевен посещава дома на заявилия, като се легитимира надлежно. Екипът получава рецептурната книжка и пари за лекарствата, за което се подписва двустранно приемо-предавателен протокол. Рецептурните книжки се отнасят в аптеки, където служебно ще бъдат дописвани лекарствата.

- на третия ден лекарствата се доставят на съответния адрес.

Разчетите са по този начин да бъдат обслужвани около 40 самотни възрастни хора дневно.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета