Въпреки всички призиви да ограничим пътуванията - отново катастрофи с жертви

Ситуацията е извънредна и ние трябва да бъдем извънредно внимателни на пътя!

Въпреки всички призиви да ограничим пътуванията, само за последната седмица са настъпили 509 пътнотранспортни произшествия на територията на страната. При тях са загинали 8 души и са били ранени 113 човека, съобщават от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

"Спешните и полицейските екипи реагират на всеки сигнал. Нека бъдем още по-внимателни и по-отговорни, защото сме изправени пред нови предизвикателства. Да бъдем толерантни и да не поемаме никакви рискове на пътя!", призовават от ДАБДП.

"Намаленият трафик е предпоставка водачите да увеличат скоростта. Не го правете! Последствията могат да бъдат фатални", посочват още от агенцията.

"Представителите на Пътна полиция продължават да контролират спазването на правилата за движение – нека нарушителите не разчитат, че поради извънредното положение контролът на пътя е намалял! Присъединяваме се към призивите да се отложат всички пътувания, освен ако не са належащи. Ситуацията е извънредна и ние трябва да бъдем извънредно внимателни на пътя!", допълват от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".