Гешев: Трябва да разберем, че сме в състояние на война за оцеляването на българските граждани - pleven.utre.bg

Гешев: Трябва да разберем, че сме в състояние на война за оцеляването на българските граждани

18 март 2020, 09:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Нова тв, кадър

В цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми, офиси

"Обявих се за радикални мерки. Страната ни е почти във военно положение. Не го казвам само аз. Така мислят половината европейски лидери и специалисти по темата. Какво, ако не военно положение, е това, което се случва в Сърбия, Италия, Испания, Банско. Трябва да разберем, че сме в състояние на война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще имаме“, заяви пред NOVA главният прокурор Иван Гешев.

Той обясни, че прокуратурата не може да дава препоръки на щаба. „Работата ни е свързана с надзора за законност. Контролираме до колко различните държавни институции, осъществяват това, което са длъжни да правят. Друга наша задача е противодействието на престъпността във всичките й форми“, поясни Гешев.

По думите му в цялата страна започват масирани проверки в аптеки, фирми, офиси, за които има данни, че е извършено престъпление.

"Времето ни изтича. Трябва да се подготвим за най-негативните варианти. Ако искаш мир, готви се за война. Подозирам, че ако не го направим, у нас ще стане същото като в Италия и Испания. Не го казвам, за да създавам паника. Можем да преминем през тази ситуация само, ако сме организирани“, каза още Гешев.

"Държавните органи трябва да контролират нещата. Дали има струпване на хора, дали се нарушават правилата. Ако това не се случи, държавата и здравето на хората ще пострадат. Партиите мислят прекалено за политическите последствия. Те не са се нагодили към това, че се намираме в криза. Призовавам правителството и парламента да проявят отговорност към гражданите и да реагират. Ситуацията се развива с часове“, обясни главният прокурор.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета