Избраха временно изпълняващ длъжността кмет на Бохот

Toва е Ваня Иванова

Ваня Петкова Иванова ще изпълнява временно длъжността кмет на плевенското село Бохот. Решението бе прието днес от Общинския съвет на Плевен с гласовете на 37 от съветниците, „против“ и „въздържали се“ - няма.

До избора се стигна след като с Решение №264 от 28.02.2020 г. ОИК - Плевен, прекрати предсрочно правомощията на кмета на кметство Бохот Бойка Пъшева, информира председателят на местния парламент Мартин Митев. Той посочи, че съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато пълномощията на кмет са прекратени предсрочно, Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността за срок до полагането на клетва от новоизбрания кмет на съответното населено място. При представяне на предложението за г-жа Иванова бе посочено, че тя е ст. специалист „Комуникации и административно обслужване“ в кметството, има и опит като временно изпълняващ длъжността кмет на същото, включително и по време на последната кампания за местния вот.

С оглед на гореизложеното и спазвайки съответните законови срокове, Общински съвет - Плевен определи временно управлението на село Бохот да бъде поето от Ваня Иванова.