83-ма доброволци се включват в борбата с коронавируса в Плевен

Доброволческата кампания продължава

83-ма доброволци до момента са се отзовали на призива на областния оперативен щаб в Плевен за подпомагане медико-социалните дейностите, произтичащи от условията на въведеното извънредно положение заради инфекцията от COVID – 19. Лекари, специалисти по здравни грижи, стоматолози, студенти, рехабилитатори и доброволци без медицинско образование са сред заявилите готовност да помагат. Доброволците не са само от Плевен и областта, съобщават от пресцентъра на областната администрация. Сред тях има хора от областите София, Велико Търново и Ловеч.

"От името на щаба изразявам искрена благодарност за активността на доброволците, които показаха, че обществото ни е сплотено, единно и отговорно.”, каза областният управител и председател на областния оперативен щаб Мирослав Петров.

Разпределението по дейности на заявилите готовност за помагат ще става съобразно техните компетенции и конкретните нужди към момента.

Доброволческата кампания стартира в началото на седмицата по идея на ръководствата на „УМБАЛ-Д-р Георги Странски“ - Плевен и на Медицински университет Плевен и продължава да набира желаещи на тел. 064/886 100 или на e- mail: [email protected]. Доброволците трябва да посочат своите имена, възраст, телефон, електронна поща, a за студентите - и курса на обучение.