Търговските вериги в Плевен спазват задължителните мерки (Снимки)

Кметът Георг Спартански лично провери днес изпълнението на неговата заповед

Кметът Георг Спартански лично провери днес изпълнението на неговата заповед от 17 март, регламентираща задължителни мерки при работата на търговски обекти в извънредната ситуация, свързана с разпространението на корона вируса. Той беше придружаван от директора на Дирекция „Обществен ред и сигурност” Венцислав Катинов. Те посетиха магазини на големи търговски вериги за хранителни и промишлени стоки, както и пазара за плодове и зеленчуци на „Тибор”. Струпване на хора не беше установено. Навсякъде беше въведен пропускателен режим, пред един от обектите имаше поставени дезинфектанти и салфетки. Повечето от служителите бяха с маски и ръкавици. Въпреки наличието в  магазините на маркировка за нужната дистанция между чакащите пред касите, както и напомнянето по вътрешна радиоуредба между клиентите да има отстояние минимум два метра, не всички наши съграждани се съобразяваха с реда.

Посетителите на открития пазар за плодове и зеленчуци също не бяха много, заведенията за бързо хранене на територията са затворени.

Проверките ще продължават и занапред, категоричен е Георг Спартански. Той призовава гражданите на Плевен за още по-висока отговорност при пазаруване, движение по улиците и ползване на обществения транспорт.