17 нови случая на коронавирус в България, ограничават пътувaнията между градовете - pleven.utre.bg

17 нови случая на коронавирус в България, ограничават пътувaнията между градовете

20 март 2020, 16:42 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Ген. Венцислав Мутафчийски съобщи за първи излекуван от COVID-19

127 са вече потвърдените случаи на коронавирус в България. 17 са новите положителни проби - 13 от заразените са от София и 4-ма са от Добрич. Заразата вече достигна до 10 областни центрове в България. Това съобщи генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски по време на брифинг на Националния оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Добрата новина от днешния ден е, че има излекувана пациентка в столицата. В кръвната ѝ проба са установени антитела на заболяването. 

От 00:00 часа тази нощ влизат нови мерки стана ясно по време на брифинга. Преустановяват се посещенията в паркове, детски и спортни площадки. Изключение правят собствениците на кучета, които трябва да разхождат домашните си любимци. Те обаче не трябва да се скупчват на групи.

На влизане в областните центрове автомобилите ще се спират и ще се проверява целта на посещението.

Хората, които работят в друго населено място, трябва да се подготвят със свободна бележка от работодателя. В случай на нужда от посещение на лечебно заведение в областен град, пациентите ще имат нужда от служебна бележка от лекуващ лекар.

Забранява се на лицата до 60 години между 8:30 и 10:30 да пазаруват в магазини и аптеки – този часови диапазон ще бъде запазен за възрастните хора. Целта на тази мярка е те да могат да не се засичат с младите.Коментари (3)

Потребител
непукист
и от това, нищо горе долу нищо няма да излезе.
20 март, 18:13 ч.
Потребител
Перла
По селата как ще стане, като 80 %от населението е от възрастни хора, или ще им искат лични карти
20 март, 17:54 ч.
Потребител
ужас
Ей ся си еба мамата всичко....
20 март, 17:07 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета