Заради неправилно изпреварване: 25-годишен пострада при катастрофа в Плевен

Настанен е за лечение в клиниката по ортопедия и травматология, без опасност за живота

На 22 март около 08:10 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в областния град на улица "Гривишко шосе“. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен.

Установено е, че водачът на "Мерцедес 212" – 66-годишен от село Садовец, движейки се в посока към централната градска част, предприема неправилно изпреварване при наличието на непрекъсната линия от надлъжната пътна маркировка. Лекият автомобил блъска с предната си част, в лявата странична част, неправилно извършващ маневра завиване на ляво, при наличието на същата непрекъсната линия от надлъжната пътна маркировка, багер "Фиат" - управляван от 30-годишен, жител на село Опанец. Вследствие на удара багерът се обръща на дясната си странична част.

При инцидента е пострадал пътник в автомобила – 25-годишен от село Бреница. Той е транспортиран в ЦСМП - Плевен, където е установено, че има фрактура. Настанен е за лечение в клиниката по ортопедия и травматология, без опасност за живота.

Водачите на двете МПС са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство алкотест "Дрегер 7510", като пробите са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.