Пет са изградените контролно-пропускателни пунктове в Плевен

Преминаването през тях става само при неотложност на пътуването, доказано с документ

Пет са изградените КПП на територията на община Плевен. Те са изградени с цел превенция на коронавируса. Строгите мерки и ограничения в придвижването са в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването и влязоха в сила от 00.00 часа на 21 март 2020 година. Контролно-пропусквателните пункта са на път Плевен – Ловеч, София – Плевен, Плевен – село Гривица, Плевен – село Опанец, Плевен – местност „Комудара“ за селата Търнене и Дисевица. Преминаването на гражданите през тези пунктове се допуска само при неотложност на пътуването – полагане на труд в друго населено място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес. Тези случаи се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност. За улеснение на гражданите МВР изработи бланка на декларация за попълване при необходимост. Формулярът е достъпен на интерент страниците на МВР и на ОДМВР-Плевен.

Без нарушения на обществения ред започна преминаването през КПП-тата след въвеждането им. Под забрана са посещения на паркове, спортни  и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Полицейски патрулни автомобили с високоговорители предупреждават гражданите, които са в нарушение на ограничителните противоепидемични мерки.

Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите! Погрижете се за себе си, за близките си и за околните! Борбата с вируса е отговорност на всеки един от нас!