Fibank дарява 1000 теста за безплатно изследване на COVID-19 - pleven.utre.bg

Fibank дарява 1000 теста за безплатно изследване на COVID-19

27 март 2020, 11:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Fibank

Тестовете ще бъдат предназначени за изследване на граждани, насочени от личния си лекар

Fibank (Първа инвестиционна банка) ще се включи в дарителската кампания в борбата с разпространението на коронавируса COVID-19. Благодарение на дарението, направено от банката, общо 1000 души ще получат възможността да бъдат безплатно изследвани за вируса. Тестовете ще бъдат предназначени за изследване на граждани, насочени от личния си лекар.

Общият брой тестове за COVID-19 ще бъдат разпределени между четири лечебни заведения и лаборатории: медицински центрове FiHealth и Neoclinic, лаборатории Бодимед и Рамус. Дарението покрива както разходите за закупуването на тестовете, така и за провеждането им в домашни или клинични условия.

Главният изпълнителен директор на банката – г-н Никола Бакалов – сподели, че ръководството на банката следи динамичното развитие на епидемиологичната обстановка и при необходимост е готово да разшири обхвата на дарението. „Като социално отговорна и обществено ангажирана институция, Fibank е съпричастна с възникналите предизвикателства пред българските граждани и бизнеса в този труден за всички ни момент. Ежедневно работим върху различни предложения, за да можем да приложим необходимите мерки за финансово спокойствие на нашите клиенти, грижа и безопасност за тях и служителите ни. С даряването на тестове се надяваме, че ще помогнем на още българи да бъдат навременно диагностицирани и излекувани успешно“ – допълни г-н Бакалов.

--

Fibank е първата банка в България, която осигури възможност за отложени кредитни плащания на своите клиенти, както и редица други финансови облекчения. Освен това банката осигурява максимален спектър от услуги за дигитално банкиране, грижейки се за непрекъсваемостта на финансовите процеси, както и максимална безопасност за служителите и клиентите в банковите офиси.Коментари (3)

Потребител
Марто
Определено заслужават само адмирации за този жест! Показват, че са отговорна институция!
30 март, 18:14 ч.
Потребител
Рангелов
Дано повече компании се включат с дарения в борбата с COVID-19. А Фибанк получават заслужени адмирации за благородната постъпка.
28 март, 18:42 ч.
Потребител
Стефания
Това е много щедро и благородно. Голямо браво за банката.
27 март, 18:40 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета