Община Кнежа е получила дарения от местния бизнес на стойност 95 000 лв. - pleven.utre.bg

Община Кнежа е получила дарения от местния бизнес на стойност 95 000 лв.

27 март 2020, 16:25 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Кнежа

Целта на даренията е осигуряването на апаратура за МБАЛ-Кнежа във връзка с разпространението на COVID-19

Към настоящия момент Община Кнежа е получила дарения от местния бизнес на стойност 95 000 лв. Целта на даренията е осигуряването на апаратура за МБАЛ-Кнежа във връзка с разпространението на заразата, информират от местната управа.

С тези средства са закупени 2 бр. респиратори, като единият от тях вече е пристигнал, а другият е поръчан и предстои доставката му. С останалите пари ще се подсигурят: 8 бр. аспирационни помпи, ехограф, дефибрилатор, инфузионна помпа, перфузор и пациентни монитори и др. Изброената апаратура представлява почти изцяло оборудвано отделение за борба с коронавируса и е съобразена с изискванията на Оперативния щаб.

"Лично аз се надявам заразата да не достига до Кнежа и да не ни се налага да използваме тази апаратура за този вирус! Искам силно да благодаря на дарителите! Тези жестове на съпричастност и солидарност вдъхват увереност, че можем да се обединим в борбата със заразата. Кнежа може да е малка община, но добрината у хората е безгранична! Благодаря ви! Казват, че направеното добро във времена на трудност и изпитания, се връща двойно!", пише кметът Илийчо Лачовски във Фейсбук.

"Припомням, че социалната изолация е най-добрата превенция. За пореден път апелирам – спазвайте инструкциите и си останете вкъщи!", допълва градоначалникът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета