293 са вече случаите на заразени с коронавирус у нас

Новите случаи на COVID-19 у нас са 17

17 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. С тях общият брой на потвърдените случаи на новия коронавирус в България става 293. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски по време на брифинга на Националния оперативен щаб във ВМА.

Новите случаи на коронавирусната инфекция са установени в градовете, както следва: в София – 13, във Варна – 1, в Пловдив – 1, в Сливен – 1 и в Пазарджик – 1.

Към момента в страната броят на хоспитализираните в лечебни заведения пациенти с COVID-19 е 99, като 53 от тях са настанени в болници в София. В лечебните заведения няма настанени деца с новия коронавирус. Това стана ясно още от думите на генерал-майор Мутафчийски.

Председателят на щаба посочи, че в момента наличните тестове за провеждане на лабораторни изследвания за COVID-19 са 7000, като се очаква да пристигнат и още заплатени вече тестове.
24 хил. са българите, които в момента се намират под домашна карантина.

Мутафчийски подчерта, че към момента няма никакви индикации и данни за промяна на ситуацията, за да се говори за отмяна на извънредното положение или въвеждане на по-леки мерки.