Внезапно ни напусна създателят на Маратона на приятелството "Плевен" - pleven.utre.bg

Внезапно ни напусна създателят на Маратона на приятелството "Плевен"

29 март 2020, 23:18 | plevenutre.bg
  • Станислав Георгиев

На 54-годишна възраст почина плевенчанинът с голямо сърце Станислав Георгиев

На 54-годишна възраст внезапно ни напусна създателят и организатор на Маратона на приятелството "Плевен" Станислав Георгиев. Тъжната вест съобщи във Фейсбук неговата съпруга Станимира.

"Стан почина днес. Много внезапно. Невероятeн баща и съпруг, всеотдаен и любящ, уповаващ се на любовта, единството, мира, общността, добротата. Той вярваше, че всички сме Едно. Лети с радост в Светлината, моя Любов. Обичаме те.", написа Станимира Георгиева в социалната мрежа, след което заваляха стотици коментари и съболезнования.

"Плевен е и мой роден град, така че за мен бе много важно да направим нещо добро там, което да накара хората да бъдат активни, да имат някаква перспектива за утре, децата да се мотивират и да се съберат много хора от целия свят", заявява Станислав в едно от интервютата си през годините. "Маратон Плевен е повече от спортно състезание. То е място за положителни лични и колективни преживявания и двигател за изграждане на активно, градивно и здраво гражданско общество.", отбелязваше още той.

През годините Маратонът, съпътстван винаги от някаква благородна кауза, успя да събере хиляди участници от целия свят и се превърна във възможност за много хора, незапознати с Плевен, да видят отблизо красотите и забележителностите на града. Тази година бе планувано да се проведе неговото седмо издание, но заради коронавируса се наложи отлагането му за есента.

Plevenutre.bg изказва съболезнования на семейството на Станислав Георгиев. Поклон пред паметта му!Коментари (3)

Потребител
Boyka Arsova
От името на ветераните маратона поклон и светла му памет.Стан,ще останеш в сърцата ни!
Бойка Арсова
30 март, 18:11 ч.
Потребител
Boyka Arsova
От името на ветераните маратонци поклон и светла му памет.Стан,ще останеш в сърцата ни!
Бойка Арсова
30 март, 18:13 ч.
Потребител
Todorov Dimitar
Най-искрени съболезнования на семейството. Бог да го прости!
30 март, 11:43 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета