РЗИ стартира проверки за хигиената по жп и автогарите в област Плевен - pleven.utre.bg

РЗИ стартира проверки за хигиената по жп и автогарите в област Плевен

30 март 2020, 13:45 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

За спазване на указанията и алгоритъма призова и директорът на плевенската УМАБЛ – Плевен доц. Луканов

От днес РЗИ стартира целеви проверки на ж.п. и автогари на територията на област Плевен във връзка със спазване на хигиенните условия. Директорът на плевенската РЗИ д-р Атанас Гарев информира областния оперативен щаб, че в здравната инспекция не се получава актуална информация от кметовете на малките населени места от община Плевен за хора, върнали се от чужбина. Той отбеляза, че мониторирането на този поток е изключително важено и настоя плевенския общински щаб отново да разпрати бланките и указанията до кметовете с настояване за подаване на необходимата информация към РЗИ.

За спазване на указанията и алгоритъма призова и директорът на плевенската УМАБЛ – Плевен доц. Луканов. По думите му трябва да се избягва излишното транспортиране на болни, което предполага излагане на повече хора на риск от заразяване. В изказването си доц. Луканов акцентира и върху значимостта на снемане на щателна анамнеза на болните, за да се предприемат необходимите действия с цел оптимална ефективност в конкретния случай.

Доброволческата кампания до момента е набрала около 100 желаещи да помогнат, информира доц. Луканов. Хората бива включвани поетапно в различни дейности с оглед конкретните нужди, тяхната квалификация и умения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета