Зимата не си отива: Студ, дъжд и сняг в следващите 48 часа

Температурите ще паднат до 5-6 градуса през деня и около нулата през нощта и сутринта

Започва поредният каприз на мартенското време. Студеният вятър днес ще се усилва от североизток с пориви в източните райони до 50 километра в час, предаде Нова тв. Нахлува студен въздух, който ще понижи температурите и ако вчера някъде термометрите отчетоха 20 градуса, днес максималните стойности ще са между 10 и 15 градуса, най-топло в Югозападна България.

Валежите ще започнат след обяд – първо в централните южни райони от дъжд. С падането на температурите през нощта на запад ще завали и мокър сняг. Снеговалежите ще продължат и утре, и в четвъртък. Ще обхванат Западна и части от Централна България, като в определени моменти ще са обилни. Земната повърхност все още е топла и снегът ще се топи постоянно – все така снежната покривка ще достигне между 5 до 15 сантиметра в ниското и над 20-30 сантиметра по планините. Студеният север-североизточен вятър е условие за натрупване на преспи и навявания по пътищата.

Температурите в следващите 48 часа ще паднат до 5-6 градуса през деня и около нулата през нощта и сутринта. Най-студено ще е в четвъртък срещу петък, когато термометрите в някои части ще ударят до минус 5 градуса. В петък и през почивните дни ще се стопли – по-осезаемо в Източна и в Северна България. В събота – слаби превалявания предимно от дъжд в южните райони на страната.