Полицията задържа двама плевенчани и две жени от Кнежа заради наркотици

Пико и марихуана са открили служителите на реда в Плевен

Пико и марихуана откриха вчера служителите на реда в Плевен в рамките на полицейски действия по противодействие на престъпления, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества.

В 20:30 часа на улица "Сторгозия" на изграден контролно-пропусквателен пункт служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен спират  "Пежо 206". Установена е самоличността на водача – 24-годишна и пътничката – 25-годишна, и двете от град Кнежа. В хода на проверката пътничката предава с протокол за доброволно предаване два хартиени свитъка с приблизителни размери от 5 см. х 2 см., съдържащи бяло прахообразно вещество. По данни на жената веществото е "пико"за лична употреба. Двете са задържани за срок до 24 часа.

На кръстовище, образувано от улица „Георги Сава Раковски“ и улица „Неофит Рилски“ криминалисти от Първо РУ – Плевен проверяват "Ауди". И водачът, и пътникът в автомобила са 19-годишни плевенчани. Пътникът изхвърля зад предна дясна седалка две хартиени пакетчета с размери 7 х 3,5 см., съдържащи суха зелена тревиста маса. По негови данни съдържанието е марихуана. Младежите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои назначаване на физико-химична експертиза на иззетите наркотици. За престъпления по чл. 354 „а“, ал. 1, т. 3 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувани са досъдебни производства. Продължават работа разследващи полицаи.