Асен Великов: Спрете да петните името на българския баскетбол

Вече няколко дни ставаме свидетели на меко казано грозни изявления от хората, свързани с баскетбола

Капитанът на Левски Лукойл Асен Великов взе отношение по повод случващото се в българския баскетбол през последните дни и острите спорове за съдбата на сезона в НБЛ. Плевенчанинът изрази мнението си в социалните мрежи, като призова хората да не отклоняват вниманието от реалните проблеми и да не петнят името на баскетбола.

Мениджърът на Спартак (Плевен) с остра реакция към Тити Папазов

Ето какво написа Великов в профила си:

"Здравейте! Вече няколко дни ставаме свидетели на меко казано грозни изявления от хората свързани с баскетбола! Ще се опитам да бъда максимално кратък, защото не смятам, че в момент като този, когато хора се борят за живота си, има смисъл да се навлиза в подробности!

Пиша тези редове като част от "магията" баскетбол, на която съм отдал вече повече от 17 години! Няколко дни цялото внимание е насочено по оста "Левски" - "Балкан"... Означава ли това, че няма други отбори в българското първенство?

От това което се пише, говори, става ясно:
1/ да се реши дали да се спре първенството или да се изчака максимално, ако може да се доиграе
2/ да има класиране или да се анулира годината? Защо фокусът не е насочен главно върху това, кое от тези неща е полезно и е добро за баскетбола? Защо всичко се измества на лична основа и нападки без никакви аргументи, а само на догадки и предположения?

Кой дава гаранция, че "Левски" ще стане шампион, ако се доиграе първенството, за да се намесва името на отбора във всяка публикация? Защо никой не споменава "Берое", които в момента разполагат с най-добрия състав от български играчи?

Как миналата година "Балкан" от втора позиция стана шампион, а защо тази година "Берое" да не го направи и от по-задна позиция в класирането? Моля ви!

Спрете да измествате и отклонявате вниманието на хората от решенията, които трябва да вземете! Спрете да петните името на българския баскетбол!

Вземете решение на база кое ще е в полза на баскетбола и феновете на тази игра!

Излезте и заявете своята позиция без да обвинявате и нападате, когато другите изразяват тяхната!

Пазете се и бъдете здрави 
Вярвам, че доброто предстои и скоро ще се преборим с този вирус."