Доц. д-р Луканов: Това, което направихме светкавично, се прави по време на опасност от ранга на война

"Ние бяхме тези, които поеха първият удар от невидимата заплаха COVID-19 в България", посочва шефът на плевенската болница

"Уважаеми колеги,

Приемете моите и на цялото Ръководство най-сърдечни поздравления по повод Световния ден на здравето – 7 април!

Гордеем се, че болницата ни е на много високо ниво, но без Вас това нямаше да е възможно. И това се доказва непрекъснато.

Днес, когато целият свят е изправен пред яростната заплаха за човешката популация, ние успяхме да проявим такава висока организираност, прецизност, медицинска точност и професионализъм, каквито не са се налагали да бъдат проявявани от много години насам. Защото това, което направихме светкавично, се прави по време на опасност от ранга на война. Ние бяхме тези, които поеха първият удар от невидимата заплаха COVID-19 в България, ние бяхме тези, които в процеса на работа и под небивало напрежение разработихме алгоритми, по които днес много лечебни заведения приемат и лекуват такива пациенти.

Затова днес Ви поздравявам за професионализма и всеотдайността, които проявявате при изпълнение на нашата мисия и професия – спасяването на човешки живот. Горд съм, че съм част от един страхотен екип!

Благодаря Ви за ентусиазма и човещината, с които всеки ден защитавате името на българския лекар и здравен работник. Пожелавам Ви здраве, дълголетие, много енергия и удовлетвореност от работата!

Приемете моята признателност и благодарността на всички, за които се грижите и чийто живот пазите!

Честит професионален празник!"

ДОЦ. Д-Р ЦВЕТАН ЛУКАНОВ, ДМ
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
НА „УМБАЛ – Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ“ ЕАД – ПЛЕВЕН