Калоян от Белене има нужда от 1 млн. лв за животоспасяваща терапия

Лечението на момчето трябва да започне до месец

13-годишният Калоян от Белене се нуждае от животоспасяваща терапия, която не се покрива от Здравната каса. Пета поредна година момчето се бори с няколко тумора и е преминало през всички възможни курсове на химиотерапия. Единствената надежда, която лекарите дават сега е имунотерапия, която е непосилна за семейството.

Остеосарком. Диагноза, която през 2015 г. променя живота на Калоян. И започва битка за живота му. Поредица операции, терапии и безкрайни болнични дни. Лекарите спасяват първо ръката му, после белите дробове и хълбока, но туморът се завръща отново, този път в челюстта. А химиотерапиите вече не действат.

"Ние му предложихме нов тип лечение, който е имунотерапия, който по принцип се разчита, че може да провокира малко по- продължителна ремисия, дай боже и излекуване на тумора", каза пред БНТ доц. Мария Спасова, началник на Детска онкохематология към УМБАЛ "Св. Георги"- Пловдив.

Терапията все още е експериментална и не се покрива от Здравната каса. А за семейството е невъзможно да събере необходимата за лечението сума, която е близо 1 милион лева.

"Това са безбожно много пари, сама си гледам децата, разведена съм, почти не ходя на работа, защото живеем по болниците. Единственият шанс да живее е имунотурапията, която просто е непосилна за нас", сподели Красимира Георгиева - майка на Калоян.

Лечението на момчето трябва да започне до месец.

Ако искате да помогнете за лечението на Калоян, може да го направите с дарение тук:

Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов
IBAN BG91STSA93000026707499
BIC STSABGSF
Банка ДСК - ЕАД