Съдействат за актуализиране на здравноосигурителния статус на граждани - pleven.utre.bg

Съдействат за актуализиране на здравноосигурителния статус на граждани

07 април 2020, 10:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

С писмо на кмета Георг Спартански са уведомени и кметовете на кметства за нужното съдействие

 В свое писмо изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова се обръща с молба към общинските администрации за оказване на съдействие на граждани за актуализиране на здравноосигурителния им статус. Необходимостта от това посредничество произтича от въведения режим на извънредно положение  в страната и ограниченията в тази връзка за придвижване между отделни населени места.

Съдействието на общинските администрации касае лица с прекъснати здравноосигурителни права, които поради ограниченията не могат да посетят офис на НАП и не могат да се възползват от възможността за подаване на документи по електронен път с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис. То се изразява в сканиране от общинските служители на попълнена Декларация № 7 „Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски” от лицето, което желае да актуализира здравноосигурителния си статус, както и други документи, ако лицето е представило такива, и изпращането им на адрес: ts.poturlieva@ro15.nra.bg.

Община Плевен откликва положително на отправената молба, с писмо на кмета Георг Спартански са уведомени и кметовете на кметства за нужното съдействие, приложено с писмото е изпратен и образец на Декларация № 7.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета