Решава се проблемът с безводието в Бресте - pleven.utre.bg

Решава се проблемът с безводието в Бресте

10 април 2020, 13:46 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Червен бряг

Изпълнено е още едно от обещанията на кмета на Община Червен бряг

Изпълнено е още едно от обещанията на кмета на Община Червен бряг, което д-р Костадинов пое пред жителите на най-малкото червенобрежко селище още в предизборната кампания. Прекъсванията на водоподаването в селото бяха дългогодишен проблем. „Не минава седмица, без да ни спрат водата за цял ден” – коментират хората от селото.

След проучвания бе локализиран и проблемът – в участък с дължина 11 км беше отчетен най-голям брой с аварии. Причината за това е трудният достъп и условия за работа там, поради високия и каменист терен, коментират ВиК специалисти.

Въпреки всичко, в началото на април, по настояване на Кмета на Общината там започна подмяна на участък от километър и половина на тласкател от помпената станция на селото до напорен резервоар в Бресте. За ремонта бяха ангажирани хора и техника от местното ВиК дружество.

Макар и частичен, този ремонт ще подобри значително качеството на водоснабдяването до селото.

Такъв ремонт е предвиден да бъде извършен и в село Ракита.

Проблемът с качественото водоснабдяване на селищата в Червенобрежко д-р Костадинов обсъждаше заедно с депутата Пламен Тачев, още в първите си срещи с зам.-министъра Николай Нанков, по време на предизборната кампания, когато му бе обещано пълно съдействие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета