Задържаха 37-годишен плевенчанин заради 53 800 къса цигари без бандерол

Намерени и иззети са 4680 лв., както и чужд документ за самоличност и чужд платежен документ

На 14 април около 12:00 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен и Първо - РУ извършват процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в производствен обект на улица "Сан Стефано" в областния град.

В помещение, ползвано от 37-годишен, в метални шкафове са намерени и иззети 2690 кутии с цигари без бандерол /490 кутии цигари с марка "Karelia blue" и 2200 кутии с цигари с марка "Cooper slims"/. При извършено претърсване в лек автомобил "Нисан Кашкай", собственост на плевенчанина, паркиран пред обекта, са намерени и иззети парична сума в размер на 4680 лв., както и чужд документ за самоличност и чужд платежен документ.

37-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП - Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Общо установено количество цигари без бандерол е 53 800 къса цигари. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.