БФБаскетбол прекрати окончателно първенството на НБЛ

Решението беше взето по време на днешното дистанционно заседание на Управителния съвет на организацията

Българска федерация по баскетбол прекрати окончателно първенството на Национална баскетболна лига за сезон 2019/20 г. Решението беше взето по време на днешното  дистанционно заседание на Управителния съвет на организацията.

В срещата взеха участие всички 10 члена на управата на БФБаскетбол. Прекратяването на шампионата на НБЛ беше взето с 9 гласа „За“ и един “Въздържал се”. Единодушно беше решено да не бъде определено крайно класиране, шампион, медалисти и изпадащ на НБЛ за сезон 2019/20 г. Членовете на Управителния съвет утвърдиха с 6 на 4 гласа ранглиста за участие в европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране в НБЛ за сезон 2018/19 г.

С 6 гласа „За“, един „въздържал се и трима против Управителният съвет на БФБаскетбол взе решение да се търси вариант за продължаване на държавните първенство „А“ група – мъже и жени за сезон 2019/20 г.

Беше взето единодушно решение държавните първенства за подрастващи за сезон 2019/20 г. да бъдат завършени преди следващия сезон, ако епидемиологичната обстановка в страната го позволява.