Георг Спартански: Вероятно предстоят тежки и важни решения за Плевен

Това съобщи кметът в ефира на „Здравей, България

Като знаете, огнище на коронавирус бе регистрирано в шивашка фирма с 900 служители в Плевен. Всички те са в принудителен отпуск.

След  две положителни проби на служители в предприятието,  здравните власти са препоръчали затваряне на само един цех, но превантивно собствениците са решили да карантинират цялото предприятие.

В ефира на „Здравей, България“ по Нова тв кметът на град Георг Спартански обясни, че към този момент са регистрирани пет положителни проби за COVID-19 на служители от цеха. Вчера са изследвани още 33-ма души. "Вероятно предстоят тежки и важни решения за града“, коментира Спартански.

"Има данни за една работничка, която е развила заболяване на белите дробове, вероятно пневмония. Това се е случило в началото на април. От 8 април  не е на работа. При тестване дала положителен тест за коронавирус. След това са направени още 20 или 30 теста, от които има още 4 положителни. От вчера има взети още 33 проби. Фабриката е затворена, въпреки че огнището е открито в цех със 100 работнички. Затварянето е превантивно до 4 май“, обясни още кметът на Плевен.

"Да се надяваме, че хората ще осъзнаят важността на мерките, които се предписват. Да, понякога ни се струват тежки и непропорционални, но ситуацията като тази сега в Плевен показва, че тежки решения понякога се налагат и за доброто на всички ни е да го спазват", допълни Спартански.