Георг Спартански: Очаквам нарастване на случаите на коронавирус в Плевен - pleven.utre.bg

Георг Спартански: Очаквам нарастване на случаите на коронавирус в Плевен

22 април 2020, 08:45 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Нова тв

"Трябва да се мобилизираме и да имаме лична отговорност", призова кметът

"Илюзия е, ако някой си мисли, че, ако вчера е имало 25 случая на заразени в един цех, в  следващите дни няма да има нарастване. Очаквам нарастване на случаите, които се откриват. И оттам вече решението е на Националния оперативен щаб“, каза Георг Спартански в ефира на Нова телевизия по повод ситуацията с коронавируса в Плевен.

"Единственият, който въвежда такива мерки с блокиране на селища е здравният министър. В този смисъл аз ще изпълня нарежданията на централната власт с ресурса, който имаме", посочи Спартански относно възможността Буковлък или Плевен да бъдат поставени под карантина.

"Всички в града са притеснени, няма нормален човек, който да не е притеснен, тъй като сега в момента изследваме количеството и броя на контактите, осъществен от вирусоносителите в послендите 10-15 дни. И може да се окаже, че това гнездо е дало разсейки в много посоки. Но не искам да плаша никого, трябва просто да се мобилизираме и да имаме лична отговорност", каза още Спартански.Коментари (3)

Потребител
Баш короната
Внимание внимание изказва се баш бабаита
23 април, 14:21 ч.
Потребител
Димана
Има разнобой и той е виден. Националният щаб казва едно, кметът казва друго. Г-н Петров не знае защо е Областен управител и шеф на Кризисния щаб на областта. От Нац шаб казаха, че местният щаб може да предложи карантина на селището Буковлък, обаче клета не иска да поеме [ още... ]
22 април, 16:09 ч.
Потребител
Наталия Чингова
Natalia Chingova
Генерал Мутафчийски сутринта на брифинга съобщи, че решението е на Областните служби на РЗИ за карантинно затвяряне на градовете и селищата? Какво е становището на РЗИ - Плевен?
22 април, 09:10 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета