Има ли вероятност да поставят Плевен под карантина? - pleven.utre.bg

Има ли вероятност да поставят Плевен под карантина?

22 април 2020, 09:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Според доцент Ангел Кунчев подобна мярка води до сериозни хуманитарни проблеми

Има ли вероятност Плевен да бъде поставен под карантина? Темата коментира доцент Ангел Кунчев по време на тазсутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Не мисля, че изобщо в момента става дума за карантиране на Плевен. Още повече, че голяма част от заразените работещи в завода не са от самия град, а от околни селища. А и не бива да се надценява прекалено много ролята на една такава карантина, защото хората, които живеят вътре продължават да са вътре и да си контактуват. Въпросът е да се спазват правилата, а не да се отцепи едно такова място", каза Кунчев.

"Практиката показва, че възникват много тежки хуманитарни проблеми - като започнем от това как да си получите пенсията, откъде да си изтеглите пари, как да си набавите лекарства, ако в населеното място няма аптека", посочи още доц. Кунчев, давайки за пример старозагорското село Паничерево.Коментари (4)

Потребител
истината
Истината е,че в Плевен се прави масово тестуване и затова се появи тази бройка.Нещо,което не се прави никъде у нас поне засега.Реално се тестват само хората със симптоми и техните семейства,а тук се тества цял един завод с 1000 души персонал.Виждате,че над 90% от заразените нямат никакви симптоми.Ако такова масово тестуване се направи навсякъде в страната бройката ще скочи поне 20 пъти,а в София ще има поне по 1000 случая на ден.
22 април, 17:01 ч.
Потребител
ame
Стига сте правили от мухата слон! Плевен /а и всички областни градове/ и сега е под карантина! Безцелно влизане и излизане е забранено, така че нищо няма да се промени.
22 април, 10:49 ч.
Потребител
кръгла нула
С всичките си тези мерки не правят НИЩООООО!!!
22 април, 10:40 ч.
Потребител
ame
Стига сте правили от мухата слон! Плевен /а и всички областни градове/ и сега е под карантина! Безцелно влизане и излизане е забранено, така че нищо няма да се промени.
22 април, 10:07 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета