Кметът на Буковлък: Контактите са безразборни, сега ще агонизираме

Росен Русанов заяви, че нито има масово тестване на хората, нито има дезинфектанти за площите

"Нощта премина както всяка друга през последните 22 години - обход, контрол на обществения ред с цел да не се допускат нарушения. Когато държавата почива, някой трябва да работи. Държавата ни изостави. България не е София. И да искам карантина кой да ме чуе..", заяви афектиран пред БНР кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов.

Той подчерта, че като цяло мерките в селото не спазват. Русанов допълни, че нито има масово тестване на хората в селото, нито има дезинфектанти за площите в селото. Имало спирт само за дезинфекция на кметството.

"Контактите са безразборни. Вчера от пробите – от 11 проби има една положителна. Нормално ли е мъж и жена да живеят заедно, да са постоянно заедно, тя да е болна, той да е здрав? В другата къща трима са болни, един е здрав. Така излиза по тези тестове. Всичко е една мръсна политика... Извличат се политически дивиденти“, допълни той в предаването "Преди всички".

"Нещата трябваше да са по-твърди за по-кратко време и да се приключат. Сега ще агонизираме с времето и нищо не се получава", каза още Русанов.