Нови нарушения на карантината в Плевенско - pleven.utre.bg

Нови нарушения на карантината в Плевенско

23 април 2020, 10:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Нарушителите са от Плевен, Тръстеник, Славовица и Асеновци

На 19 април около 19,50 часа в полицията е получен сигнал, че в центъра на село Славовица 39-годишен е отправил закани за саморазправа към 37-годишен. На място е изпратен автопатрул. Полицаите  са съставили протокол за предупреждение на основание чл.65 от ЗМВР. В хода на проверката е установено, че на 19 април извършителят е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората - т.6 от заповед РД-01-130/17.03.2020 година на министъра на здравеопазването на Република България, свързана с предотвратяването разпространението на вируса Covid-19. Мъжът е напуснал дома си в село Славовица, като деянието е извършено по време на извънредно положение, обявено с решение на Народното Събрание.

На 22 април в същото нарушение са засечени и 37-годишен от град Тръстеник, както и 56-годишен от село Асеновци. За престъпление по чл. 355, ал.2, прил.3, във връзка с ал.1 от НК са образувани досъдебни производства. Сезирана е прокуратурата.

На 22 април  служители от Второ РУ – Плевен са образували две бързи производства за нарушаване на домашната карантина - срещу 43-годишен и 18-годишен. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета