Плевенчанин разказа за коронавируса в Шотландия

"Аз лично съм притеснен, опасно нещо е този вирус", сподели футболистът Николай Тодоров

Нападателят на шотландския Инвърнес Николай Тодоров разказа в ефира на БНР каква е ситуацията на Острова с пандемията от коронавирус. Местното футболно първенство също е спряно и все още не е ясно кога ще бъде подновено.

"В Шотландия са взети мерки срещу вируса. Всички трябва да са по къщите си. Излиза се само за храна до магазина и до аптеката за лекарства. Ако имаш възможност, работиш си от вкъщи. Не знам дали има паника в Шотландия, но като гледаме новините, виждаме, че жертвите, са доста. Аз лично съм притеснен, опасно нещо е този вирус, така че би трябвало всеки да се притеснява и да спазва препоръките - да се излиза с маски и ръкавици, да се взимат всички мерки да се предотврати разпространяването на заразата", сподели Николай Тодоров.

"Прекратиха ни първенството. Дънди Юнайтед са първи, ние сме на няколко точки след тях и ми се искаше да довършим първенството. Поддържам форма у дома в двора, имам и едно игрище близо до нас. На всеки един гражданин тук е разрешено да излиза по един час на ден, като се старае да спазва дистанция с други хора. Имам различни приспособления, с които да поддържам във форма - ластици, топки. Обсъждат се варианти, може да се промени лигата и да влезем служебно. Аз лично предпочитам това да стане по-спортен начин", каза още плевенчанинът.