Дъжд и пролетни бури ни очакват тази седмица

Температурите ще са над 20 градуса, дори над 25 в някои райони в сряда, четвъртък и петък

Последната седмица на април ще е с често променящо се, но топло пролетно време. Днес облачността ще е разкъсана, по-значителна около и след обяд в планините и около Черноморието. Слаби превалявания обаче очакваме единствено в южните райони. Валежите ще започнат преди обяд и с прекъсвания ще продължат до късния следобед с по-съществени количества в планинските райони.

Според прогнозата на Нова тв до края на седмицата преваляванията в следобедните часове ще стават по-чести и придружени с гръмотевична активност. От четвъртък за няколко дни страната ни ще попадне под влиянието на циклон, чийто център ще премине над Балканите с пролетни бури - по-интензивни валежи, гръмотевици и силни пориви на вятъра.

Температурите ще са над 20 градуса, дори над 25 в някои райони в сряда, четвъртък и петък. В Западна България обаче ще захладнее в края на седмицата.

Припомняме, че от 26 март Агенцията за борба с градушките даде старт на активния сезон по градозащита. През тази година на разположение на агенцията са над 18 хиляди ракети, които ще бъдат изстрелвани от 261 ракетни площадки.