Плевенските шотоканци спечелиха медали на виртуален турнир - pleven.utre.bg

Плевенските шотоканци спечелиха медали на виртуален турнир

28 април 2020, 13:57 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Спартак 14

В турнира участие взеха участие над 70 състезатели от 6 до 15 години

Българска федерация Шотокан карате-до и група инициативни шефове на клубове по Шотокан карате-до организираха необичаен по рода си виртуален турнир в дисциплината Шотокан Ката.

Турнирът се проведе от 23 до 25 апри и в него взеха участие над 70 състезатели от 6 до 15 години.

Целта на инициативата е да поддържа състезателния дух и мотивацията за практикуване на Шотокан Карате на трениращите.

Състезателите взеха участие в дисциплината Ката индивидуално, която за настоящата ситуация се оказа най-рационалната форма за съревнование. Те изпълниха Ката за техническото си ниво, представена на видеозапис с добро качесво в един състезателен кръг.

Плевенският шотокан карате клуб Спартак 14 взе участие с 19 състезатели и спечели 6 златни, 7 сребърни и 6 бронзови медала.

За победителите са осигурени дипломи и предметна награда от Българска Федерация Шотокан Карате-до и организационния комитет, които ще бъдат връчени публично на първото организирано мероприятие от спортно-състезателния календар на БФШК.

Състезанието се проведе със съдействието на Българска Федерация Шотокан Карате-до, гл. съдия на федерацията Сенсей Антон Въндев и организационен комитет от клубове. Лицензираните съдии, които съдействаха за организацията на работата на младшите съдии са Сенсей Светла Костова, Сенсей Владимир Вътев, Сенсей Иван Тодоров и Сенсей Емил Димитров.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета