Ремонтът на плевенското ларго се извършва от асеновградска фирма - pleven.utre.bg

Ремонтът на плевенското ларго се извършва от асеновградска фирма

28 април 2020, 15:33 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Общата стойност на дейностите възлиза на 3 409 860 лв. с ДДС

Както вече писахме, започна изпълнението на проекта „Основен ремонт на пл. "Свободата" и пешеходна улица "В. Левски" /от пл. "Свободата" до пл. "Ст. Стамболов/". Той е разработен от Проектантско бюро "ПРОконсулт" - Плевен, с управител арх. Красимир Попов. „ПРОконсулт" е автор и на проекта за реконструкция на централния площад „Възраждане", което  гарантира, че новата разработка ще  хармонира с  вече ремонтираните централна част от Мавзолея "Св. Георги Победоносец" до пл. „Свободата" и пл. „Ст. Стамболов". По този начин ще бъде допълнен и надграден проектът „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на гр. Плевен”, изпълнен с европейски средства.

Общата площ в обхвата на реконструкцията на частта от ул. "В. Левски" е 12 206 кв. м. От тях настилки ще бъдат положени на 11 822 кв. м, или 96.8 %, посочват от пресцентъра на общината. Общата площ озеленяване /проекция на короните/ е 20.4 %, или 2427 кв. м. Към съществуващите на територията 30 дървета ще бъдат засадени нови кубични и кълбести дървета – 26 бр., и нови дървета І-ва и ІІ-ра величина – 38 бр. В началото на ремонта са отрязани само две дървета поради крайно лошото им състояние. Една от първите стъпки при реконструкцията е подмяната на подземните комуникации от "Топлофикация" и "ВиК".

За настилките ще се използват същите материали като вложените на пл. "Възраждане" и пл. "Ст. Стамболов" - вибропресовани бетонови павета с изключителна здравина, които ще заменят сегашните клинкерни плочи. При ширина на улицата 16 метра за летни градини на заведения ще бъдат отделени не повече от 4 метра от двете страни, останалото пространство е за пешеходния поток. Проектът предвижда нова отводнителна система. Ще бъдат монтирани нови паркови осветителни тела LED с бяла светлина.

С ремонта ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания. За гражданите с увредено зрение  са проектирани тактилни ивици с ширина 80 см в контрастни цветове, предвидени са също специални пейки на разстояние до 50 м една от друга.

За изпълнител на обекта след проведена обществена поръчка е избрана фирма „Запрянови 03” ООД – Асеновград. Общата стойност на дейностите възлиза на 3 409 860 лв. с ДДС. По-голямата част от тях са осигурени чрез поемане от Община Плевен на дългосрочен кредит от  "Регионален фонд за градско развитие" АД – Мениджър на финансов инструмент "Фонд за градско развитие за Северна България" /ФГР Север/, част от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, и Експресбанк АД – съфинансираща институция. Община Плевен има собствено участие в размер на близо 500 000 лв.

Срокът за осъществяване на реконструкцията е 150 календарни дни.Коментари (3)

Потребител
плевенчанин
Хубаво е,че дори и в тези меко казано трудни времена Плевен се развива напук на вечно недоволните му и мрънкащи жители.Да не забравяме,че и у-ще"Марин Дринов",което вече 20 години пустее и се руши,скоро ще е част от ВВВУ"Г.Бенковски" и ще приеме първите си [ още... ]
29 април, 11:17 ч.
Потребител
Александров
Тази фирма явно работи без пари.Да дойде от Асеновград да плаща квартири и командировъчни и да и излезе сметката.Много интересно.
28 април, 20:19 ч.
Потребител
Оня
Ще следим тая работа...
28 април, 17:42 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета